Generelt for vuggestuerne

Her ses diverse information omkring vores vuggestuer.

Generelt for vuggestuerne
 • Barnets opstart

  Vi anbefaler, at I sætter en uge  måske 2 uger af til en god indkøring for barnet . De første to dage skal I være i vuggestuen sammen med barnet i ca. 1-2 timer. På 3. dagen siger I farvel til jeres barn. Barnet er alene i vuggestuen i ca. 30 min. På 4+5 dagen er barnet med til at spise og måske sove.

  Men alle børn er forskellige med forskellige behov, derfor vurderer personalet i samarbejde med jer, hvad der er bedst for netop jeres barn.

 • Spisning

  I skal have frugt og lidt brød  med til jeres barn, som vi spiser til formiddag. 

  Frugten  skal ligge i en separat bøtte og gerne skåret ud i passende størrelser.

  Til eftermiddag bliver der serveret børnenes egne madpakker, så I må gerne putte en ekstra mad i madkassen.

  Vi spiser formiddagsfrugt / brød  kl. 9.00, frokost kl. 10.30 og eftermiddagsmad kl. 14.00.

  Madpakken er en vigtig del af barnets hverdag i vuggestuen.

  Den giver energi og næring, så barnet kan koncentrere sig om de aktiviteter, der bliver sat i gang gennem leg. Endvidere er det vigtigt med en ernæringsrigtig madpakke, så barnet har koncentration og overskud til at udvikle sig motorisk og i et socialt samvær med de andre børn.

  Derfor ligger vuggestuen vægt på, at børnenes madpakker er ernæringsrigtige og ikke indeholder kage og andre søde sager.

 • Tøj
  • Vigtigt : skriv navn i alt tøj og sko.
  • Vigtigt : tøj til alt slags vejr.
  • Vigtigt : tøj til at sove udenfor i.
  • Vigtigt : tjek jeres barns  kurv på badeværelset for skiftetøj.

  Østervang kan ikke gøres ansvarlig for bortkommet eller forbyttet tøj.

  Eventuelt glemt tøj vil være at finde i en kurv "mærket med glemte sager" i børnenes garderobe.

  Vi anbefaler at I har sutter med navn på, da vi har mange sutter i vuggestuen og gerne vil sørge for at dit barn får sin egen sut.

 • Søvn

  Børn under 2 år har altid mulighed for at sove, når det passer ind i deres rytme. De sover udenfor i barnevogn eller en krybbe i en godkendt sele.

  Når barnet fylder 2 år sover barnet indendørs i en sovepose. Der er således ikke længere mulighed for at sove udenfor af sikkerhedsmæssige årsager og sundhedsstyrelsens anbefalinger/cirkulære.

  Barnet har stadig mulighed for at sove til middag, når barnet begynder i børnehave.

 • Forældresamtaler

  Når dit barn har gået i vuggestuen i ca. 3 måneder holder vi en opstartssamtale, hvor vi snakker om opstarten og hvordan barnet trives i institutionen.

  Omkring 1½ års alderen holder vi igen en forældresamtale, alt efter hvilken alder dit barn har haft, da det startede.

  Når barnet fylder 2- 2½ år og nærmer sig børnehavealderen holder vi en samtale om jeres barns trivsel, udvikling og tiden til børnehaven.

  Der vil altid være mulighed for en samtale, hvis I eller vi finder det relevant.

 • Fødselsdage

  At fylde år er en stor begivenhed for et lille barn. Vi fejrer gerne fødselsdage for børnene her i vuggestuen. Forældre og søskende må gerne komme og fejre det sammen med os ellers serverer vi de medbragte boller, frugt eller lign. til formiddag eller eftermiddag alt efter hvad vi har aftalt.

  Vuggestuen ser ikke at der uddeles slik til børnene.

 • Sygdom

  I tilfælde af sygdom bedes I benytte vores børneintra/ tabulex  og give besked. Der er mulighed for at krydse af under feltet syg eller fri. Ligeledes kan man på børneintra skrive en besked til os, så vi ved hvad barnet fejler. I tilfælde af smitsom sygdom må barnet ikke komme i institutionen, før barnet er smittefrit.

  I kan dog også ringe til egen vuggestue.

 • Medicin

  Hvis jeres barn har en kronisk sygdom, som kræver medicin og der forelægger en lægeerklæring giver vi barnet medicinen i institutionen. Vi giver ikke medicin ved andre sygdomme.

 • Solcreme

  Når sommeren nærmer sig hænger vi skilt op ang. solcreme. I skal selv smøre jeres barn ind fra morgenstunden, hvorefter vi smører dem ind om eftermiddagen.

  Vi bruger  solcreme som er allergitestet, uden parfume og parabener.

 • Forsikring

  Vi anbefaler at i kontakter jeres eget forsikringsselskab for at få råd og vejledning med hensyn til hvilke forsikringer der vil være gode at have. Ved tandskader er familien berettiget til at benytte den kommunale tandpleje.

  Tandskader der opstår i institutionen skal dækkes over jeres egen forsikring.

Siden er sidst opdateret 9. september 2019