Huset og leg

Østervang består af et stort rummeligt hus. Når vi dertil lægger de mange m2 vi har i det udendørs rum, er der rigtig god plads til vores børn.

Vi har et hus, der må og kan bruges på tværs af stuerne. Det betyder, at har man sine kammerater fra dagplejen i den modsatte ende af huset, sin bedste ven udendørs eller ønsker man lige præcis at lege med noget legetøj på en bestemt stue - ja så er det i orden, at barnet er der.

Hvis stuen har mange børn, der udvandrer til leg andetsteds i huset eller udenfor, følger en af stuens voksne den gruppe børn. Køkken og havestue samt garderoberne indbyder også til leg.

I køkkenet foregår kun de stille lege, da det er her, at alle i løbet af dagen spiser deres mad. Vi læser i bøger, fortæller en historie eller spiller et spil.

Køkkenet er husets hjerte, der forbinder vores rum og er et sted, hvor vi ikke ønsker, at der er støj og uro.

Havestuen bruges om vinteren til leg med indgang fra legepladsen og resten af året fra køkkenet. Børnene er meget glade for havestuen. De nyder, at den kan bruges forår og efterår.

Vi har bestræbt os på, at stuerne skal se forskellige ud med indretning, men også med valg af legetøj. Vi ser en udfordring i, at hver stue ser anderledes ud med måske en god sofa, store puder til at flyde i eller et stort spisebord. At der er forskelligt legetøj på stuerne gør et besøg sjovt, og det er spændende at bevæge sig rundt i huset. Hver stue har et meget spændende og indbydende legemiljø i 2 etager.

Vi sidestiller udendørs og indendørs aktiviteter lige højt, og det er vigtig, at I som forældre bakker op omkring alle aktiviteter.

Vi giver barnet lov til selv at færdes på en stille og rolig måde, så det lærer hele huset at kende. Senere når barnet er bekendt med huset, de andre børn og voksne, ser vi kammeratskaber blive skabt på tværs af alder og stuer.

Når vi har planlagte aktiviteter ude af huset, er det vigtigt, at børnene er her på det oplyste tidspunkt , så de kan deltage. Det er ærgerligt ikke at være med  og gå glip af fællesskabet med de andre børn omkring sjove oplevelser.