Samlinger

Da børnene må bevæge sig rimelig frit rundt i huset, har vi prioriteret, at vi dagligt holder samlinger på alle stuerne.

Afhængig af hvor gamle børnene er på de respektive stuer, har vi forskelligt indhold og forskellig varighed af samlingen. Alle stuerne holder samling i løbet af formiddagen. Samlingen bruger vi til at tale med børnene om hvem der er på stuen, hvad vi skal lave og andet aktuelt stof. Vi taler ligeledes om familierne, hvad vi hver især laver i fritid og ferier - en snak som er meget præget af, hvad vi arbejder med lige nu på stuen og i huset.

Børnene har også ofte noget, de gerne vil fortælle til de øvrige børn.
Samlingen bliver også brugt til at lære at sidde stille, lytte efter når andre taler og så er det en god stund til at synge og læse i - en stund, hvor der er fred og ro omkring børnene.  

Når vi har mange 3 årige på stuen, kan det også betyde, at børnene kan blive opdelt efter alder for at tilgodese de forskellige aldersgrupper.
 
For at sikre at samlingen kan ske fredeligt og roligt er det nødvendigt at vi er mange voksne. Samlingen varer typisk ca. 15-20 min. nogen gange længere alt efter emne. Det er svært for de små børn at sidde stille længe af gangen og det er endnu sværere pludselig at skulle tale til en stor flok. Derfor tager vi det i små bidder. Det skal være en rar stund og alle skal have mulighed for at deltage i eget tempo.

Hos de lidt større børn oplever vi at de hurtigt er blevet fortrolige med samlingen, for nogle børn har den været velkendt. De større børn hygger sig og glæder sig til samlingen. Dette betyder ikke altid, at der er fred og ro til at sidde stille længere tid ad gangen, men samtidig syntes alle, at det er rart at få lov til at fortælle om alle sine oplevelser til sine stuekammerater. Hos denne gruppe børn kan samlingen sagtens vare op til 45 minutter og indholdet kan være meget varieret og komme vidt omkring.